Εταιρία

Γεμενετζής Παναγιώτης Α.Ε.

Γεμενετζης Παναγιώτης Α.Ε. εταιρία

Έκθεση Ορθοδοξία

Φωτογραφίες από την Έκθεση Ορθοδοξία 2013

Έκθεση Ορθοδοξία

 

Ιστορικό
Η εταιρία Γεμενετζής Παναγιώτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 από το κ. Γεμενετζή με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικών εκκλησιαστικών τέμπλων και επίπλων σύμφωνα με τις ανάγκες και την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ξυλογλύπτης ο ίδιος από νεαρή ηλικία, ο κ. Γεμενετζής, τηρεί εδώ και 30 χρόνια τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής που σφραγίζουν προσωπικά το κάθε έργο του.

Υπηρεσίες
Η εταιρία βρίσκεται σήμερα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Μελισσοχώρι, όπου στεγάζεται σε εγκαταστάσεις 1000τ.μ. Με σύγχρονο εξοπλισμό και κάθετη γραμμή παραγωγής, μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μικρών και μεγάλων Μοναστηριών και Ιερών Ναών σε τέμπλα, προσκυνητάρια, παγκάρια, αναλόγια, θρόνους, εκκλησιαστικά έπιπλα, έπιπλα γραφείου κ.α. Κάθε ένα προϊόν κοσμείται με πρωτότυπα σχέδια, λεπτομερείς προσωπογραφίες και περίτεχνα σκαλίσματα όπως το Μοναστηριακό, το Βυζαντινό και το Μπαρόκ. Στην παραγωγή χρησιμοποιείται πάντα ξύλο πρώτης διαλογής από Δρυ, Φλαμούρι και Οξιά. Εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ο κ. Γεμενετζής επενδύει μονίμως στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, που απαρτίζεται από τους πιο ταλαντούχους ξυλογλύπτες και τεχνίτες. Η επιτυχία στηρίζεται στη γνώση και την αγάπη της παραδοσιακής, Ορθόδοξης εκκλησιαστικής τέχνης.

Σημαντικά έργα
Έργα της Γεμενετζής Παναγιώτης Α.Ε. βρίσκονται σε μερικούς από τους πιο ιστορικούς Ναούς όπως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, την Ιερά Μονή Κύκου στην Κύπρο, Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος και Τιμίου Σταυρού στη Μαψό Κορινθίας. Ανέλαβε τις εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης του τέμπλου ηλικίας 200 ετών, του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά. Επίπλωσε πλήρως την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδας στις Βρυξέλες όπως επίσης των γραφείων της Μητρόπολης Καστοριάς.

Τηλεοπτικά spot της Γεμενετζής Παναγιώτης Α.Ε.
Πατήστε play για να δείτε τα τηλεοπτικά μας

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player